HemManual för sökning i arkivet

Manual för sökning i arkivet

För sökning i Mariestads bildarkiv, Töreboda bildarkiv, Bror Kronstrands samlingar och Vadsbo museums föremålssamling så finns en enkelsökning under denna rubrik i kanten. Denna sökning söker igenom de flesta fälten i alla samlingarna samtidigt och kommer antagligen resultera i väldigt många träffar som många gånger inte är särskilt relevanta till sökfrågan.

Det rekommenderas att man använder den avancerade sökningen som nås via de tre prickarna bredvid enkelsökningsfältet. 

Avancerad Sökning

För att enkelt söka i en av bilddatabaserna så rekommenderar jag att man väljer en huvudsamling (en som inte har ett - framför sig) under "sök samling" och sedan kryssar i "expand to subcollections" lite längre ned på sidan. Nu söker du enbart i Mariestads bildarkiv, Töreboda bildarkiv, Bror Kronstrands samling eller Vadsbo Museums föremålssamling (beroende på vad du har valt). Ditt/dina sökord skriver du nu in överst vid "sök efter nyckelord" och trycker enter. Vet du vilken undersamling du vill söka i så väljer du naturligtvis den.

Om du gör en fri sökning under "sök efter nyckelord" och tycker att du får ett alldeles för stort resultat. Då kan du scrolla hela vägen ned till botten och ser då ett svart block där det står "refine search". Klickar du där så får du möjligheten att begränsa din sökning på datum, Huvudsamling, upphovsperson eller Taggar(Ämnesord).

Sist men inte minst. Tycker du det är svårt? Har du problem att få till din sökfråga? Kontakta mig gärna via formuläret här så hjälper jag dig så gott jag kan!

//Tomas